середа, 27 квітня 2011 06:00

Влада готує масові сутички на травневі свята

Прихильники курсу "жорсткої руки" у владі готують зіткнення між різними за ідеологією партіями. Сутички запланували на 1 та 9 травня, говорить 29-річний Олександр Данилюк, координатор громадянського руху "Спільна справа":

— Мені це розповідають люди з уряду та парламенту. Провокацією є те, що влада зобов'язала установи вивішувати червоні прапори. "Свобода" заявила, що зриватиме їх. Владі це потрібно — зможуть розпочати нову хвилю репресій та завадити акції протесту "День гніву", яку ми готуємо на 14 травня.

У четвер парламент ухвалив закон, яким дозволяє вивішувати поруч із державним жовто-блакитним прапором червоний — так званий прапор перемоги. Цим рішенням влада хоче відволікти увагу від зубожіння громадян, вважає політолог 58-річний Віктор Небоженко:

— 1 та 9 травня дуже підходять, щоб спровокувати людей на протистояння. Можна зіграти на протилежних настроях львів'ян, одеситів, які по-різному дивляться на історію. Довести до того, що у Києві ветерани та молодь розіб'ють голови одне одному. У розмовах про це пройде місяць, а далі почнуться відпустки й людям буде не до політики. Так маніпулюють громадською думкою.

Зараз ви читаєте новину «Влада готує масові сутички на травневі свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі