четвер, 17 січня 2008 07:01

Визначили винних в аварії на Засядька

Урядова комісія, яка розслідувала причини аварії на донецькій шахті ім. Засядька, визначила 11 винних. У списку немає власника шахти, нардепа від Партії регіонів 74-річного Юхима Звягільського.

Оголошувати імена винних відмовляються. Відомо, що серед них генеральний директор шахти Ігор Єфремов, технічний директор, замісники директора з виробництва й охорони праці, а також начальники виробничих дільниць.

Висновки урядової комісії відправили на подальше розслідування до Генеральної прокуратури.

— Вони дуже важливі. Без них Генпрокуратура не могла проводити подальше розслідування, — каже начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко. — Тепер висновки долучили до кримінальної справи і перевірятиметься вина підозрюваних.

18 листопада 2007-го на шахті стався найбільший за роки незалежності України вибух. Загинув 101 гірник. 1 грудня метано-повітряна суміш знову вибухнула, але обійшлося без жертв. Від третього вибуху 2 грудня загинули п"ятеро рятувальників гірничорятувальної служби.

Зараз ви читаєте новину «Визначили винних в аварії на Засядька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі