вівторок, 08 липня 2008 07:04

"Вітренківці" побилися з українськими моряками

Близько першої дня у суботу в Севастополі прибічники партії "Російський блок", Прогресивно-соціалістичної партії України та організації "Російська громада Севастополя" побилися з моряками. Вони зірвали меморіальну дошку до 90-річчя підйому українського прапора на кораблях Чорноморського флоту і викинули її в море.

Пам"ятний напис установили представники військово-морських сил України на стінці нижнього причалу Графської пристані зранку 5 липня. Наступного дня вони відзначали 16-річчя ВМС України. Тоді ж зібралося майже 100 демонстрантів. Один із них крикнув: "Севастопольцы! За мной!", і натовп кинувся проривати кордон моряків. Тягали одне одного за руки й одяг, рвали його, штовхалися, обливали синьою фарбою. Демонстранти розламали металеву огорожу перед колонами пристані, зірвали меморіальну дошку і викинули її в море. Зірвали також гасло "Поздоровляємо з 16-ю річницею ВМС України".

— Це переписування історії. Хто таке коли-небудь бачив, що 90 років тому на російських кораблях підняли український прапор? Ніколи такого не було, — каже "ГПУ" лідер Прогресивно-соціалістичної партії України 56-річна Наталія Вітренко. — От коли Україна збудує свій морський флот, тоді хай і вивішує свій прапор. Я як громадянка України буду тільки рада. А зараз вішати його на російські кораблі нічого.

У Севастопольській міській держадміністрації кажуть, що є всі необхідні документи на встановлення меморіальної дошки. Міліціонери затримали двох чоловіків, причетних до інциденту, та порушила кримінальну справу.

Пам"ятна дошка до 90-річчя підйому українського прапора на кораблях Чорноморського флоту вперше з"явилася 13 червня цьогоріч. Тоді її теж зірвали.

Зараз ви читаєте новину «"Вітренківці" побилися з українськими моряками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі