четвер, 27 березня 2008 07:11

Віталій Кушнірик помер від раку мозку

 

Тренера збірної України з карате, засновника тернопільської школи карате Віталія Кушнірика поховали 25 березня на Микулинецькому кладовищі в Тернополі. Він помер 23 березня у віці 39 років від раку головного мозку.

— У неділю вранці прокинувся, пішов у ванну кімнату, а коли вийшов, відчув, що починають відмовляти ноги, — зітхає батько Богдан Кушнірик, 65 років. — За кілька хвилин почало відказувати дихання. За 15 хвилин втратив свідомість. І помер у мене на руках.

У Німеччині й Ізраїлі лікарі відмовилися оперувати Кушнірика, бо розуміли, що шансів вижити було надто мало. Медики в Росії взялися лише для того, аби полегшити перебіг хвороби. Без хірургічного втручання у Віталія ще місяць тому почався би параліч.

У Домі скорботи біля Микулинецького кладовища повний зал людей. Біля труни учні Кушнірика в білих кімоно тримають варту. Руки в ліктях зігнуті, кулаки стиснуті, немов перед боєм.

— Він минулого тижня ще на тренування ходив, — згадує учень Володимир Масик. — Ми його батькам скаржились, а він тільки сміявся. Все одно приходив дивитись, як займаємося.

— Як таке може трапитись із людиною, яка не п"є, не курить, займається спортом і виховує дітей, — каже Едуард Єрьоменко, президент Федерації карате України. — Він хороших бійців виховував.

— Ми не знали всієї правди, — розповідає Богдан Кушнірик. — Спочатку лікарі натякнули, що син не проживе і трьох місяців, а потім сказали, що в нього пухлина, яка не є ні доброякісною, ні злоякісною. Лише тепер ми з"ясували, що це була злоякісна пухлина, та ще й прогресуюча. І дійсно — він не прожив і трьох місяців.

Найбільшою мрією Віталія Кушнірика було передати свої знання синові, який народився торік.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кушнірик помер від раку мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі