четвер, 31 травня 2007 07:04

Віруючі побилися за храм на Тернопільщині

У селі Рохманів Шумського району Тернопільської області в неділю побилися представники Української православної церкви Київського та Московського патріархатів.

— Близько одинадцятої години ранку десяток молодиків зайшли на подвір"я сільського храму. Там саме відправляли богослужіння парафіяни Київського патріархату, — розповідає 44-річний Петро Колісник із ЦГЗ обласного управління міліції.

Між двома групами людей стали правоохоронці, щоб не допустити бійки. Однак приїжджі, представники Московського патріархату, почали нападати. Шестеро міліціонерів отримали травми. На підмогу з Тернополя викликали загін "Беркут".

Після прибуття спецпідрозділу приїжджі порозбігалися. Трьох із них вдалося затримати. Виявилося, що всі вони з Дніпропетровської області. Прокуратура почала розслідування.

Конфлікт за власність храму в Рохманові триває вже близько двох років. Православні Київського та Московського патріархатів не можуть поділити церкву Святої Трійці. Розкол там стався у 2005-му році. Обидві громади хотіли отримати храм.

Обласний апеляційний суд зобов"язав їх використовувати церковне приміщення по черзі. Проте представники Київського патріархату не впустили правоохоронців проводити інвентаризацію. Тоді міліція опечатала церкву і взяла його під свою охорону. Служби поновили.

Зараз ви читаєте новину «Віруючі побилися за храм на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі