пʼятниця, 01 червня 2018 07:10

Випускники-бюджетники працюватимуть у селі три роки

Випускники-бюджетники працюватимуть у селі три роки
Потребу у спеціалістах для регіонів визначатимуть виконавчі органи сільських, селищних і міських рад. Фото: Волинські Новини

З 1 січня 2019 року в медичні й педагогічні вузи першочергово зараховуватимуть абітурієнтів, які погодяться відпрацювати у селі щонайменше три роки. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України.

— Це дозволить покращити рівень надання освітніх і медичних послуг у селах, — каже міністр освіти й науки 53-річна Лілія Гриневич.

Потребу у спеціалістах для регіону визначатимуть виконавчі органи сільських, селищних і міських рад. До 1 лютого подаватимуть список до обласних адміністрацій. До 1 березня — проводитимуть конкурс на укладання угод про відпрацювання після навчання. Перевагу надаватимуть жителям населених пунктів, де розташований роботодавець.

Угоди з переможцями підписуватимуть до 30 травня. Вони матимуть право на першочергове зарахування, а роботодавець гарантовано отримає фахівця.

Після навчання випускник повинен протягом місяця стати до роботи. Якщо відмовиться — має відшкодувати гроші, витрачені державою на його навчання.

Зараз ви читаєте новину «Випускники-бюджетники працюватимуть у селі три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі