субота, 30 серпня 2008 07:13

Винного у смерті шістьох людей засудили до 10 років

У середу Ленінський суд міста Харкова оголосив вирок 37-річному водію Андрієві Полтавцю — 10 років ув"язнення. 2 травня цьогоріч він пікапом-позашляховиком "міцубісі" наїхав на людей на трамвайній зупинці. Загинуло шестеро: 69-річна Надія Потапова, 27-річна Ірина Дмитрієва, 21-річний Антон Зайченко, 32-річна Наталія Колчан із сином Русланом, 9 років, та 5-річною племінницею Христиною.

— Це найсуворіший вирок, передбачений законом у таких випадках, — кажуть "ГПУ" в канцелярії Ленінського суду. — Усі родичі загиблих хотіли максимального терміну покарання. Вони цього домоглися. Хоча їхні позови задовольнили не повністю. Зокрема, родичі загиблих хотіли більшу компенсацію.

Суд не знайшов у справі Андрія Полтавця жодної пом"якшувальної обставини. Навпаки, лише обтяжливі. Зокрема, чоловік сів за кермо в стані алкогольного сп"яніння, порушив правила дорожнього руху.

Окрім позбавлення волі, Полтавцю, після відбуття терміну, три роки заборонили водити авто. Також він має сплатити по 100 тис. грн родичам загиблих. Тетяна Сичинська, що вижила після дорожньо-транспортної пригоди, отримає компенсацію 20 тис. грн.

— У цій справі не могло бути пом"якшувальних обставин, — каже суддя Сергій Скляренко. — Оскільки раніше чоловіка притягували до адміністративного покарання за управління авто в стані алкогольного сп"яніння.

Зараз ви читаєте новину «Винного у смерті шістьох людей засудили до 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі