середа, 02 липня 2008 07:08

Вінницькі пляжі патрулюють студенти

П"ять пляжів Вінниці з 17 червня патрулюють випускники місцевих університетів. Волонтерам видали спецформу — жовті футболки та блайзери. Для мобільності — два велосипеди.

— Студентський пляжний патруль діє другий рік. Цьогоріч у два рази більше дівчат та хлопців захотіли попрацювати на пляжах. Нам їх направили зі студентських рад, — каже Руслан Анфілов, 32 роки, з міськради.

Спільно з медсестрами та матросами-рятувальниками 115 студентів працюють із 11.00 до 16.00.

— У цей час найбільше відпочивати на пляж приходять діти, — веде далі Анфілов. — Хто з батьками, а хто сам. Деякі дорослі приходять до річки розпивати алкоголь. За перших кілька днів волонтери три рази викликали міліцію, щоб утихомирити людей.

Учасники проекту пройшли інструктаж у міліції, службах цивільного захисту та рятувально-водолазній. Студентам дають посвідчення рятувальників.

У рятувально-водолазній службі кажуть, із волонтерами працювати цікаво.

— Правда, за ними нам також треба придивлятися, бо молоді. Купатися хочуть, — зауважує начальник служби Володимир Каштуровський. — А сама по собі задумка вдала, бо діти вчаться відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі пляжі патрулюють студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі