четвер, 12 квітня 2007 07:28

Викрали рейок на півтора мільйона гривень

ВІСЬМОХ чоловіків, які три місяці викрадали залізничні рейки, затримали у місті Олександрія, що на Кіровоградщині.

— Здавали на металобрухт. На 500 метрах рейок заробляли до 300 тисяч гривень, — розповідає начальник міського відділу міліції Андрій Жиленко, 39 років. — Поки що не підрахували, скільки тонн вони завезли.

Затримали злодіїв місцеві даїшники. Вони зупинили вантажівку. У машині було шість тонн крадених рейок. За вантажівкою на легковому авто їхали решта злочинців.

— Грабіжники кажуть, що добре заробляли, тому й крали, — додає Жиленко. — Четверо з них раніше вже були засуджені, ще один — неповнолітній. Майже всі місцеві.

У пунктах прийому брухту злодіям платили до 2000 грн за тонну металу. Зараз міліціонери шукають місця збуту рейок, адже там не мали права приймати такий товар. Три пункти металобрухту за це вже позбавили ліцензії.

Злодії демонтували рейки вночі на транспортній гілці Мозоватка—Брекетна. Це допоміжна залізнична дорога. Пасажирські потяги там не ходять. Прокладення нової колії коштуватиме 1,5 млн грн.

Затриманим загрожує до восьми років тюрми. Їхніх імен міліціонери не називають. Відомо лише, що ватажкові банди 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Викрали рейок на півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі