четвер, 11 вересня 2008 07:15

Викрали картини на півмільйона гривень

У ніч на 8 вересня з Ужгородського замку викрали три картини, одну зіпсували.

Працівники замку розповідають, що крадії скористалися вікном у тій частині фортеці, де не працює сигналізація. Усередину потрапили з вул. Підградської, з боку якої територія заросла кущами та деревами. Використали канатну драбину, її згодом знайшли міліціонери.

— Серед викраденого — олійні картини художників Федора Манайла, Антона Кашая, Ігора Грабаря та Йосипа Бокшая, — розповідає Катерина Кийович із Ужгородського міськвідділу міліції. — Зловмисники винесли полотна "Ліс", "Водоспад Лютянка", "Буковий ліс" та "Ворочевські скелі". Намагалися вийняти з рами ще одну картину, але вона виявилася заскленою, тому облишили.

Два роки тому краєзнавчий музей, розташований на території Ужгородського замку, звертався до облради з проханням виділити кошти для встановлення сигналізації. Грошей не дали.

Щомісяця на Закарпатті крадуть роботи корифеїв місцевої художньої школи. Торік у червні крадії винесли 13 картин із будинку керівника Берегівщини Василя Шепи, за місяць зникло полотно Золтана Шолтеса "Весна в Карпатах" зі стіни поряд із кабінетом голови Закарпатської ОДА. Через кілька днів пограбували майстерню ужгородського художника Юрія Герца. У травні викрали картину Федора Манайла з приватного будинку в Ужгороді, згодом — з будинку жителя селища Тересва Тячівського району винесли чотири полотна Бокшая і Шолтеса. Викрадених картин міліція не знайшла.

Ширяться чутки, що поцуплені з Ужгородського замку роботи коштують 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Викрали картини на півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі