пʼятниця, 28 листопада 2008 18:49

Вихователям дитбудинку бракує сиріт

Працівники Гадяцького дитбудинку мітингували днями під Полтавською облдержадміністрацією. Люди протестують проти скорочень. Після того як більшу частину вихованців дитбудинку всиновили, педагоги залишилися без роботи. Вихователі нарікають, що їх звільняють незаконно.

— Чому під скорочення потрапили педпрацівники, а не робітники господарчої частини? — обурюється Ніна Панасенко, помічник вихователя. Жінка працює в сиротинці 15 років.

Рік тому в Гадяцькому сиротинці виховували 90 дітей. Нині — 34. Більшість всиновили. Таку кількість дітей доглядали 98 вихователів та їхніх помічників. Кількість сиріт зменшилася, тому 17 вихователів вирішили скоротити.

Мітингуючі вимагають від керівництва дитбудинку та від влади, аби дітей-сиріт зібрали зі всієї України в порожні групи. Вихователі мають намір реформувати дитбудинок, аби зберегти його. Педагоги хочуть, щоб вихованці надалі жили в дитбудинку до 23 років. Раніше в ньому виховували дітей від 3 до 6 років. Потім їх передавали до чотирьох обласних інтернатів. Вихователі хочуть створити в Гадячі дві групи родинних зв"язків, аби не розлучати рідних братів і сестер. Дітей для цих груп розшукували по різних притулках України.

— У дитбудинку йде реформування, — пояснює його директорка Світлана Литвиненко. — Для 34 дітей не потрібно 98 вихователів. Скорочення — болючий процес. Прокуратура влаштовувала перевірку, порушень із мого боку немає.

Зараз ви читаєте новину «Вихователям дитбудинку бракує сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі