пʼятниця, 23 лютого 2018 05:20

Відсторонили ректора Національного медуніверситету

Міністерство охорони здоров'я тимчасово відсторонило від посади ректора Національного медичного університету Катерину Амосову, 62 роки. У вузі не провели обов'язковий ліцензійний іспит "Крок" для студентів-стоматологів.

У зриві іспиту МОЗ звинувачує ректора. Підозрює існування корупції в університеті.

— З усіх медичних вищих навчальних закладів країни лише цей університет не сприяв і не забезпечив проведення екзамену. Тому й відсторонили ректора, — говорить заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, 42 роки.

— Міністерство не виділяє кошти з бюджету на оплату тестування. А наші власні прибутки змушує перераховувати Центру оцінювання, — каже Катерина Амосова. — Радію, що цей гнійник відкрився. Кошторис вузів затверджує МОЗ. У наш ми вклали 450 тисяч гривень на оплату послуг із тестування. А нам дали лише 300 гривень.

Виконувати обов'язки ректора призначили завідувача кафедри хірургії №1 Михайла Захараша. 20 лютого студенти блокували вхід до ректорату, аби його не пустити.

Ліцензійний іспит здають студенти, які провчилися половину навчального курсу. За незадовільного результату їх відраховують.

Зараз ви читаєте новину «Відсторонили ректора Національного медуніверситету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі