вівторок, 19 лютого 2008 07:09

Видатних львів"ян увічнять у воску

Проект "Люди, які створили Львів" розпочинає центр експертних досліджень і комунікації "Тема".

Протягом найближчих місяців експерти визначать 33 особи, які зробили найбільший внесок у розвиток міста. Улітку  видавництво "Піраміда" планує видати книжку з нарисами про цих людей.

— Зазвичай Львів представляють як архітектурну перлину, — каже директор центру "Тема" Роман Онишкевич. — Ми ж хочемо популяризувати місто через людей, які тут жили і творили.

У складі журі — композитор Мирослав Скорик, політолог Тарас Возняк, історик Ярослав Грицак, письменник Віктор Неборак. Вони обиратимуть найкращих серед 120 претендентів, яких визначив місцевий краєзнавець Олесь Нога.

— Це люди різних сфер діяльності — від митців до науковців, — продовжує Онишкевич. — Перший літак на території України створили саме у Львові. До 1939 року наше місто було центром літакобудування. Тут також уперше зіграно матчі з хокею, баскетболу, футболу. Гасову лампу в США сконструювали на два роки пізніше, ніж у нас.

Серед номінантів можуть бути лише померлі діячі. Окрім видання книги, автори проекту хочуть відкрити музей воскових фігур видатних львів"ян.

— Одна така фігура коштує близько 5 тисяч доларів, — говорить Онишкевич. — Є ідея зробити цей музей у підвалі ратуші.

Зараз ви читаєте новину «Видатних львів"ян увічнять у воску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі