середа, 17 грудня 2008 18:26

Видали книжку про розбійника Пинтю

Ужгородський письменник 37-річний Олександр Гаврош видав книгу "Пригоди тричі славного розбійника Пинті". У ній розповідає про опришка Пинтю, який промишляв на Закарпатті у ХVIII ст.

— Мій 12-річний син дуже любив дивитися "Піратів Карибського моря", — розказує Гаврош. — В Україні є стільки героїв, а наші діти захоплюються історіями про чужинців. Я вирішив покласти цьому край.

У науковій літературі мало згадок про ватажка опришків Пинтю. Саме це й зацікавило Гавроша.

— У книжці немає жодного вигаданого епізоду, усе брав із легенд і переказів. У центральній бібліотеці Ужгорода перечитав 40 книжок, де були згадки про цього опришка.

Це друга книжка автора, випущена "Видавництвом Старого Лева" у серії "Українська сила". Першою вийшла повість "Неймовірні пригоди Івана Сили — найдужчої людини світу". Вона про Івана Фірцака, реального чоловіка, який у минулому столітті був найсильнішою людиною планети. Продавати книжку допомагав богатир Василь Вірастюк.

— Тепер написав продовження "Івана Сили". Таке смішне вийшло, що зі стільця можна впасти, — каже Гаврош. — Видаватиму в серії "Читання для реготання".

Книжка "Пригоди тричі славного розбійника Пинті" коштує 26 грн.

Зараз ви читаєте новину «Видали книжку про розбійника Пинтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі