вівторок, 30 вересня 2008 07:08

Від каналізації відключають поквартирно

Із 22 вересня комунальне підприємство "Луганськвода" почало відключати водопостачання та водовідведення у квартирах, жителі яких не сплачують за ці комунальні послуги й мають понад 500 грн боргу. Упродовж дня в Луганську перекрили каналізацію в 50 квартирах, у місті Стаханов — у шести.

— Письмові попередження і звернення до суду не допомагають. Люди не хочуть платити ні за воду, ні за водовідвід. Сьогодні половина луганчан не платять. Тільки в одному кварталі Луганська таких 150, — розповідає "ГПУ" прес-секретар "Луганськводи" Володимир Черниш, 35 років. — Ми попередили про відключення за два тижні. Кожен боржник отримав замовний лист. У день відключення контролер ходила зі спеціалістами. Хто хотів, міг сплатити борг на місці. Троє, до речі, це зробили. Один заплатив 2603 гривень, другий — 1400 і третій — 2700.

Комунальники відключають неплатників за допомогою приладів "Спрут" і "Зигзаг". Вони дозволяють перекрити воду у квартирі, не порушуючи водопостачання в будинку. "Зигзаг" відключає центральне водопостачання, а "Спрут" — водовідведення.

— Бригада в підвалі відрізує частину стояка, — Черниш пояснює, як працюють прилади. — За допомогою міні-телекамери прилад, що перекриває воду, через водопровід потрапляє до відгалуження потрібної квартири і зневоднює її. Потім витягується назад. Стояк зварюють. Зворотне включення відбувається так само.

— Відключатимемо, доки не зникне останній боржник. Перший тиждень інтенсивний. Потім тиждень відпочинку. За цей час жителі мають зрозуміти, що це не жарти, — каже Черниш.

Споживачі заборгували "Луганськводі" 56 млн грн. Воду підключатимуть після 100% погашення боргу. Послуга платна, коштує 300 грн.

Такі методи боротьби застосовували в Полтавській, Одеській та Донецькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Від каналізації відключають поквартирно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі