четвер, 01 березня 2007 17:50

Від грипу помер школяр

Від грипу помер школяр

У селі Зміїнець, що за 2 км від Луцька, раптово помер від грипу 14-річний Станіслав Дмитрук. "Швидка" везла хлопця в обласну інфекційну лікарню. Однак по дорозі його серце зупинилося.

Підліток захворів тиждень тому. За два дні температура несподівано підвищилася до 40°С. У п"ятницю йому стало краще. Станіслав пішов у двір чистити килими.

Уночі температура піднялася до 43°С. Батьки терміново викликали медиків. Проте санітари марно намагалися хлопцеві збити температуру й зупинити кровотечу з рота. Дорогою до лікарні почали робити штучну вентиляцію легень.

— До нас його привезли вже мертвого. Пневмонію спричинила важка прихована форма грипу, — кажуть у приймальному відділенні шпиталю.

Подружжя Дмитруків у селі знають мало. Вони лише три роки тому збудували хатину й переїхали до Зміїнця із Луцька.

— За моєї пам"яті до них ніколи не приїздила "швидка". Хоча сусіди говорили, що Станіслав — хворобливий хлопець, — каже сільський голова Ігор Ярмольський, 40 років.

У подружжя 46-річного Юрія і 36-річної Юлії залишилася 15-річна донька Ельвіра. Після похорону сина родина планує з"ясувати, чи не помилилися лікарі під час екстреної допомоги хворому.

У Зміїнці на грип захворіло майже 120 мешканців із 340. Сільрада продовжила на тиждень карантин у місцевій загальноосвітній школі.

27 лютого у Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні від грипу помер 7-річний Юрій Олійник. У попередній довідці про смерть медики вказали: "гостра респіраторно-вірусна інфекція та вроджена вада кишково-шлункового тракту".

Батьки з діагнозом не погоджуються. У смерті дитини винять лікарів. Мовляв, не провели всіх аналізів та не призначили необхідного лікування. Медики ситуації не коментують. Кажуть, що остаточні висновки про причини смерті дитини зроблять після результатів експертизи патологоанатома.

Зараз ви читаєте новину «Від грипу помер школяр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі