четвер, 05 червня 2008 07:11

Вибухів на Чорнобильській і Рівненській АЕС не було

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У вівторок з"явилися чутки про аварію на одній із українських атомних електростанцій.

— Про якийсь вибух на нашій Рівненській АЕС мені сказала колега. Їй сказала мама, а мамі — подруга з Києва, — розповідає 26-річна рівнянка Наталія. — Начебто в Києві вже всі "на вухах стоять", і чи ми нічого не чули. Потім та колега казала, що в неї голова почала боліти, і, може, точно щось вибухнуло. Ввечері дзвонили мої знайомі з Франківщини і теж про вибух говорили, але вже на Чорнобильській. Типу їм знайомі сказали, а тим — їх знайомі...

Міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, 45 років, запевняє, що вибухів на жодній атомній електростанції не було:

— На ЧАЕС нині будують укриття і знімають її з експлуатації. Три інші електростанції працюють в нормі.

Протягом вівторка до МНС із запитаннями про вибухи телефонували кілька десятків чоловік.

— Хтось дзвонив у ЗМІ і казав: "От я їду неподалік АЕС, і тут стільки рятувальників, пожежні машини, людей евакуюють", — розказує Ігор Кроль, начальник прес-служби МНС. — Приблизно те саме говорили по Чорнобильській, Рівненській і Хмельницькій АЕС. Ці чутки комусь вигідні, бо час від часу з"являються вже рік. Може, хочуть зірвати курортний сезон в Україні. Кажуть, що вибухи на АЕС — і всі рвонуть за кордон.

Володимир Шандра говорить, що на ЧАЕС кілька разів на день перевіряють радіаційний фон. У вівторок, як завжди, він був у чотири рази більший за норму.

Зараз ви читаєте новину «Вибухів на Чорнобильській і Рівненській АЕС не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі