четвер, 21 червня 2007 07:01

Вантажівка протаранила автобус зі студентами

Автор: фото: Управління ДАІ у Львівській області
  П’яний водій вантажівки з пивом урізався в автобус з луганськими студентами-танцюристами колективу ”Світоч”, які їхали на фестиваль до Словенії. Двох членів гурту та їхнього керівника доправили до лікарні
П’яний водій вантажівки з пивом урізався в автобус з луганськими студентами-танцюристами колективу ”Світоч”, які їхали на фестиваль до Словенії. Двох членів гурту та їхнього керівника доправили до лікарні

На автодорозі Київ–Чоп у селі Хватів поблизу селища Олесько на Львівщині зіткнулися луганський автобус "неоплан" та вантажівка "вольво" із донецькими номерами. Аварія сталася у вівторок вранці.

У двоярусному автобусі їхав луганський танцювальний колектив "Світоч". 27 студентів Східноукраїнського національного університету імені В. Даля прямували до міста Кошице Словенської Республіки на фольклорний фестиваль.

— Була п"ята ранку. Усе спокійно. Я чергувала, — розповідає керівник ансамблю 50-річна Світлана Бобкова. — Аж раптом із-за повороту вилітає вантажівка і їде нам в лоб. Наш водій намагався уникнути зіткнення — звернув уліво, але вантажівка по дорозі рухалася зигзагом. Довелося загальмувати — інакше злетіли би в кювет.

"Вольво" вдарило у бік "неоплану". Машини зупинилися, з автобуса почали вистрибувати перелякані студенти. Від удару їх викинуло з крісел.

Найбільше постраждали першокурсниця Анна Бобкова, 22-річний Костянтин Старцев і керівник "Світоча" 40-річна Анжеліка Малуша. Усіх трьох доправили до Буської райлікарні.

— Анні відразу зробили операцію — із голови витягали шматочки скла з вікна, — розповідає травматолог Віталій Данилів, 37 років. — Зараз дівчина при тямі, стан задовільний. В Анжеліки струс головного мозку, але їй теж уже краще. Костянтина перевели до Львова. У хлопця внутрішньочерепна травма. Він у тяжкому стані.

Танцюристів пересадили в інший автобус. Вони продовжили свою мандрівку до Словаччини. Керівники вирішили не скасовувати виступу.

— Діти гроші вклали, — пояснює Бобкова. — Та й танці їм допоможуть стрес зняти.

Вантажівкою "вольво" керував 33-річний Едуард. Вона належить ПП "Укравтотранс". Водій перевозив пиво.

Після аварії він не міг пояснити, чому виїхав на зустрічну смугу руху.

— Судово-медична експертиза довела, що чоловік перебував у нетверезому стані. Та це й так було видно, — каже слідчий Буського райвідділу міліції Юрій Гірняк.

Винуватця ДТП забрали у відділок. Там з"ясовують подробиці.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка протаранила автобус зі студентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі