вівторок, 18 січня 2011 00:15

Вафлі почали випікати на замовлення

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Микола Щупак куштує льєжські вафлі із шоколадом
Микола Щупак куштує льєжські вафлі із шоколадом

Від минулої середи, 12 січня, у магазині "Солодка мрія" по вул. Скалецького у Вінниці випікають льєжські вафлі. Клієнт замовляє начинку до коржів. Раніше в крамницях обласного центру їх не робили.

— Рецепт з інтернету, там ці вафлі теж звуться льєжськими. Коржі випікаємо в тостерниці. Головне, аби мала незвичну форму, з крупними клітинками, — каже директор магазину Наталя Безсмертна, 27 років. — Клієнтам пропонуємо чотири начинки — згущене молоко, горішки, шоколадну і полуничну суміші.

Після намащування коржів продукт підігрівають у духовій шафі, подають теплим.

— Купила із горіховою начинкою, першого ж дня, як почали робити. На смак і на запах — вафлі ніби з мого дитинства. Нагадують домашні, які мені пекла бабуся. Доїдала вдома через три години вже холодними. Так навіть смачніше, — розповідає вінничанка 31-річна Ольга Яремко.

1 кг коштує 50 грн, порція — 4 грн.

Начинку і коржі виготовляють по сусідству, в кондитерському цеху заводу фруктових концентратів.

Що з'явилося в країні за тиждень:

10 тис. примірників додаткового тиражу роману Ліни Костенко "Записки українського самашедшего" з'явилися на полицях столичних книгарень. Роман почали продавати із 20-х чисел грудня. Перших 10 тис. примірників розкупили майже одразу, каже директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" 49-річний Іван Малкович. Цього тижня видання має з'явитися у всіх книгарнях України. У столичному магазині "Є" на вул. Лисенка його продають за 70 грн.

— У п'ятницю завезли 150 примірників, — каже працівник крамниці. — Їх за день розібрали. У понеділок привезли ще 200. Певен, розійдуться за кілька днів.

Що зникло:

Проїзд у столичній маршрутці №401, яка їде від залізничного вокзалу до Солом'янської пл., за 2 грн. Від минулого тижня він подорожчав до 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вафлі почали випікати на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі