середа, 26 червня 2013 07:15

Вадим Нестерчук помер через зневоднення

Автор: фото з сайта www.dakar.net.ua
  Вадим Нестерчук автоспортом почав займатися 2007 року. Постійно брав участь у ралі ”Дакар”
Вадим Нестерчук автоспортом почав займатися 2007 року. Постійно брав участь у ралі ”Дакар”

24 червня по обіді в пустелі Руб-ель-Халі, що в Об'єднаних Арабських Еміратах, через тепловий удар та зневоднення помер бізнесмен і автогонщик Вадим Нестерчук. Там він готувався до ралі "Шовковий шлях-2013". Мав 42 роки.

— Після довгого тренування в пустелі автомобіль команди застряв у піщаній пастці, — розповідають у команді з ралі-рейдів "Сикст Юкрейн", яку створив та очолював Нестерчук. — Після кількох невдалих спроб вибратися машина зламалася. Вадим пішов по допомогу до найближчої траси. Свого напарника, місцевого жителя, залишив біля авто і відправив координати його місця перебування. Трохи згодом — і свої. Коли рятувальники прибули, біля траси знайшли Вадима непритомного. Напарника вдалося врятувати. Лікарі сказали: якби спізнилися на півгодини, це було б неможливо.

Нестерчук 12 років керував прокатною і лізинговою компанією "Сикст", був власником київського ресторану "Париж-Дакар". Автоспортом почав займатися 2007 року. Тоді заснував першу українську команду "Сикст Юкрейн", яка виступає в ралі-рейдах, і став її першим пілотом. Постійно брав участь у ралі "Дакар", "Шовковий шлях", "Абу-Дабі Дезерт Челендж", етапах Кубка світу, українських та російських автоперегонах.

— 10 тисяч кілометрів по бездоріжжю — це не жарти, — казав в одному зі своїх останніх інтерв'ю. — І коли ти навіть у дорогому автомобілі, то їдеш фактично на знищення.

На початку цього року підприємець заснував Міжнародний благодійний фонд ім. Івана Богуна.

— Познайомився з Вадимом під час останнього дзвоника в місті Калинівка Вінницької області, — згадує Володимир Мотичко, керівник профілактичної служби Державтоінспекції Вінниччини. — Я приїхав давати дітям поради на час шкільних канікул, а він вирішив відвідати рідну школу. Говорили з ним більше години. Зразу зрозумів, що перегони сильно любить, бо про кожні розказував із захопленням. Вадим був відомий на весь світ, але зіркової хвороби не мав, говорив просто і щиро.

У Нестерчука залишилися дружина, донька 17-річна Тетяна та син Вадим, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Нестерчук помер через зневоднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі