четвер, 02 вересня 2010 00:25

В університеті Поплавського можуть поміняти ректора

Автор: фото з сайта www.poplavskiy.com
  Михайло Поплавський, ректор університету культури, у кліпі був в образі Елвіса Преслі
Михайло Поплавський, ректор університету культури, у кліпі був в образі Елвіса Преслі

Заступник глави адміністрації президента 51-річна Ганна Герман заявила минулого тижня, що Київський університет культури та мистецтв треба "скоротити".

— Університет Поплавського — це розсадник кітчу, несмаку й голих дівчат, — каже Герман. — Поплавський завдає колосальної шкоди українській культурі. Сердючка — це хірург, вона висміює негативні явища, а Поплавський їх культивує. Несмак має право на існування, але його не можна фінансувати з державного бюджету.

Працівники університету між собою перешіптуються, що у вересні в навчальному закладі можуть змінити ректора. Кажуть, студенти починають забирати документи, а викладачі звільнятися.

— Деякі викладачі пішли з роботи, деякі — перейшли на половину або чверть ставки, — розповідає працівниця, яка відмовляється представитися. — Із півсотні абітурієнтів, які не пройшли на державне, позабирали документи. На контракт іти бояться. Кажуть, що в нас скоротять кількість державних місць, викладачам уріжуть доплати й заберуть гуртожитки — їх теж утримують за державний кошт.

В університеті близько 10 тис. студентів. Навчання коштує від 6 до 20 тис. грн за рік. Найдорожче — в Інституті кіно й телебачення.

Третьокурсниця Ірина вчиться за контрактом на дизайнера:

— Якщо вуз закриють, вимагатиму через суд, щоб повернули гроші. Взагалі тут навчатися легко. Якщо працюєш і не ходиш на пари, можна домовитися з викладачами. Студенти допомагають в організації та підготовці концертів ректора. Хто працює в підтанцьовці, має підвищену стипендію.

В університеті працюють майже тисяча викладачів. Отримують від 4 до 8 тис. грн. зарплати.

Кажуть, що заберуть гуртожитки

— Спочатку працював в університеті Поплавського на півставки, — розповідає завідувач кафедри менеджменту шоу-бізнесу 57-річний Кирило Стеценко. — Якось запропонували роботу в консерваторії. Я майже погодився. Михайло Поплавський викликав мене і сказав, що дає стовідсоткову надбавку. Думаю, популярним артистам дають 200, а то й 300 відсотків.

Ректор університету Михайло Поплавський, 60 років, у відпустці. У його прес-службі від коментарів відмовилися.

— Заява Ганни Герман — чергові політичні ігри, — каже викладач мистецького менеджменту Юрій Товстоган. — Цю ситуацію з колегами ми не обговорюємо. У нас є цікавіші справи, ніж думати над тим, що сказала Герман.

— Закрити університет практично неможливо, — вважає екс-міністр освіти 54-річний  Станіслав Ніколаєнко. — Для цього потрібні підстави — університет не виконує державних стандартів, не має матеріального й технічного забезпечення, кваліфікованих викладачів. Потрібно перевіряти всі відділи університету. Та й у разі негативних результатів його не зможуть закрити. Візьмуться за кадрові питання. Можуть змінити керівництво, завідувачів кафедр, деканів та викладачів.

Зараз ви читаєте новину «В університеті Поплавського можуть поміняти ректора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі