вівторок, 30 липня 2013 00:15

В останній день ремонтували фонтан

30 млн грн виділила столична влада на благоустрій міста до 1025-річчя хрещення Русі. 25 липня, напередодні святкування на Володимирській гірці  майстри закінчують монтувати огорожу.

— Рівно? Красіво? — питає один із робітників. Із колегами вішають синій банер із написом українською і російською: "1025-річчя хрещення Київської Русі".

Поруч компанія із шести жінок розгорнула пакети із наїдками, щось святкують. Ліворуч від трибун стоять біотуалети та вантажівки. На землі — сміття.

Біля пам'ятника Володимиру Великому працівники Київзеленбуду висаджують хризантеми в горщиках.

— Ми готовимся, скажем так, місяць суматошно, — майстер дільниці, 34-річна Оксана Ліра, сперлася на лопату. — Задіяний весь трест. Думаю, встигнем. Робочий день у нас зазвичай до п'ятої, а зараз працюємо й до восьмої-дев'ятої. Не знаєм, чи будуть нам якісь надбавки, це як руководство захоче.

Михайлівський собор в центрі Києва цього року відзначає 900-річчя. Де-не-де зі стін сиплеться штукатурка. Деякі місця підрихтовані й зафарбовані. На паркані замалювали графіті.

На Михайлівській площі біля пам'ятника княгині Ользі стоїть жовто-блакитний вінок та кілька букетів, навколо — некошена трава.

Продавець сувенірів англійською пропонує товар іноземним туристам. Ті швидко проглядають магніти, нічого не купують.

— В Печерской лавре новый путеводитель, ознакомительный, — дістає книжечку, гортає. — Специально для туристов к 1025-летию. Главное, чтобы все было вері найс (very nice — з англійської "дуже добре". — "ГПУ"), чтобы нормально приняли и нормально отправили.

Квітковий годинник на майдані Незалежності стилізований до свята: праворуч від циферблата напис про річницю, ліворуч зображено церкву. Біля композиції фотографується 48-річний Валерій. Із сином приїхали до столиці з Чернівців.

— Правая сторона еще куда ни шла, но левая вообще непонятная. Может, хотели, как лучше, но если простым языком говорить, то чумовато. Я к этому празднику равнодушен совершенно. Люди сюда приходят что-то посмотреть. Им все равно, что это тысячелетие.

О 20.30 біля монумента Магдебурзькому праву лежать шланги, стоїть бетонозмішувач. Каналізаційні люки відкриті, у них спускаються майстри. Один із них несе дві каністри. Під колоною ремонтують невеликий фонтан — п'ятеро чоловіків тримають хрест, з двох кінців якого ллється вода. Шостий — щось підкручує.

Навколо пам'ятника квіти та дерева у дерев'яних горщиках. Це те місце, фото якого Київзеленбуд виставив на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбуку". Знімок був оброблений у фотошопі — на реальну картинку домалювали горщики з квітами. Зараз тут виставлені справжні рослини, вони майже такі, як були на знімку.

Зараз ви читаєте новину «В останній день ремонтували фонтан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі