пʼятниця, 28 вересня 2007 07:06

В Ольги Герасим"юк помер батько

22 вересня у місті Пирятин Полтавської області поховали Володимира Михайловича Приходька. Батько телеведучої та шостого номера в списку НУ-НС Ольги Герасим"юк пішов із життя після тяжкої хвороби.

— Після похорону сина Володя зліг, — розповідає вдова Ніна Приходько, 76 років. — Спочатку інсульт, потім інфаркт, язва. Чотири роки був прикутий до ліжка. Останні два місяці лежав у Києві. Помер 21-го вранці. Фотокартка сина стояла біля ліжка. Він забороняв її чіпати.

Син Приходьків Юрій через крововилив помер у 42 роки. Володимира Михайловича поховали поряд. Ніну Дмитрівну доньки Ольга та Зоя хочуть забрати до Києва. Але вона каже, що не покине могил рідних людей.

Народився Володимир Приходько 12 червня 1929 року в селі Харсіки Чорнухинського району на Полтавщині. Через дорогу від нього була хата філософа Григорія Сковороди. Закінчив Київський суднобудівний технікум. Як найкращого студента, його направили працювати на суднобудівний завод у Севастополь.

Після одруження сім"я жила в Пирятині. Володимир Приходько працював на "Нафтогазі" слюсарем 5-го розряду, потім на місцевій меблевій фабриці, на асфальтному заводі.  Клав перший на пирятинських вулицях асфальт. Володимир Приходько любив полювати й різьбити по дереву, розводив бджіл.

— Усе лежав з усмішкою, щоб мене підбадьорити. 10 серпня було наше золоте весілля, — каже крізь сльози Ніна Дмитрівна. — Важкий лежав. Говорити не міг. Діти його обступили, кажуть: "Тату, ви знаєте, яка сьогодні дата?". Він тільки водить очима й усміхається.

Зараз ви читаєте новину «В Ольги Герасим"юк помер батько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі