середа, 15 жовтня 2008 07:05

В одеських ліфтах запровадять картки на проїзд

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У багатоповерхівках Одеси хочуть запровадити картки на поїздки в ліфті. Без картки  підйомник не викликатиметься.

— Хочеш їхати — вставляєш картку, — каже віце-мер Одеси Микола Тельвак. — Якщо немає грошей на картці — прийдеться йти пішки. Так живуть у багатьох країнах Європи, в Прибалтиці.

Картка коштуватиме майже 10 грн на 100 поїздок.

— У нас таке з ліфтами робиться, що не до карток, — каже одесит Олексій Колосков, 45 років. — У мене в будинку такий старий ліфт, що зупиняється між поверхами, коли йому заманеться. Потім за декілька секунд їде. Або просто катається по поверхах і нічого ти йому не зробиш. Так ми ще щасливі, що він у нас хоч якось працює.

Така ж проблема і в сусідніх будинках. Ліфти місяць-два можуть не ремонтувати.

— Коли ти живеш на 14 поверсі, а за місяць тобі не можуть відремонтувати ліфт, тоді розумієш усе безглуздя цих карток, — говорить пенсіонерка Лідія Барикіна. — Не можуть найпростішого зробити — виїхати на виклик і подивитися, що там. А в мене ноги пухнуть, коли підіймаюся у квартиру. Навіщо цей сміх із картками.

В Одесі функціонують 3 тис. 607 ліфтів. Не працює майже 60. Більшій частині техніки  понад 20 років.

Карткова система у ліфтах із 2002 року діє в місті Дніпродзержинськ на Дніпропетровщині. Мешканці платять 12 коп. за поїздку. У міськраді запевняють, що за 6 років люди звикли до цієї послуги і вважають її зручною. Платні ліфти також є у Кіровограді та Трускавці на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «В одеських ліфтах запровадять картки на проїзд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі