вівторок, 08 квітня 2008 07:06

В Одесі відкрили школу гумору

При національному університеті в Одесі відкрилася школа гумористів. Тут безкоштовно навчатимуть переважно класичних традицій, якими славиться місто.

В одній із аудиторій університету сидять близько десяти хлопців і дівчат 17–20 років. Гумору їх навчає колишній гравець КВК активіст студклубу Аркадій Дяченко.

— Справжній гумор — це інтелект, акторська майстерність, — говорить він. — Але головне — це бажання. Якщо людина хоче професійно навчитися, це половина  майбутнього успіху.

Азів дотепності у школі навчають актори і викладачі вузу.

— Жартувати і бути професійним гумористом — дві великі різниці, — каже учень Сергій Безродько. — Перше, що від нас потребують, — це вивчати і добре знати класиків: Жванецького, Задорнова, Ініна.

Учням дають завдання: із гумором вийти з ситуації, коли треба оплатити проїзд у трамваї, а грошей немає.

— Якби мій дідусь не бив клятих німців на війні, у цьому місті взагалі не було б трамваїв, — пропонує студент Ілля Матус.

Тим, хто не може імпровізувати з гумором, викладачі радять прислуховуватися до діалогів у крамницях і на базарах.

Більшість учнів мріють грати в КВК. Одиниці бажають пов"язати професійне життя з гумором.

Термін навчання в школі необмежений. Дипломів не дають. Кажуть, таких сертифікатів ніхто серйозно не сприйматиме. Найталановитіших рекомендуватимуть до команд КВК міста.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі відкрили школу гумору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі