субота, 22 березня 2008 07:12

В Одесі триває акція "Я говорю по-русски"

В Одесі другий рік поспіль проводять акцію "Я говорю по-русски". Її організовує Комуністична партія України. В місті збирають підписи на підтримку референдуму про визнання російської мови другою державною.

На вулицях установили 50 агітаційних наметів, де люди можуть залишити свої підписи. В кожному наметі є кілька осіб похилого віку. Поряд молодь стежить за порядком.

— Ми працюватимемо, доки не відбудеться те, чого хочуть більшість мешканців країни. Тому аналогічні акції пройдуть у всіх крупних містах України, зокрема у Львові й Чернівцях, — повідомив перший секретар Одеського обкому КПУ Євгеній Царьков.

— Відчуваю, що незабаром у цій країні спілкуватися російською вже буде злочином, — каже член КПУ 64-річний Олексій Бондаренко. — Тому я беру участь у цій акції.

Заворушень чи сутичок з учасниками заходу міліція не зафіксувала.

— Я вважаю, що ця акція спрямована на підтримку іміджу КПУ, — говорить активіст УНА-УНСО 27-річний Юрій Руденко. — Навіщо створювати їм зайвий піар та брати участь у цьому шоу?

Перша акція "Я говорю по-русски" в Одесі була організована Союзом православних громадян України. Активісти СПГУ, за їхніми словами, зібрали 220 тис. голосів.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі триває акція "Я говорю по-русски"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі