четвер, 22 лютого 2007 18:15

В Одесі осквернили єврейське кладовище

— Фашистською свастикою розписали десь 300–1000 пам"ятників на могилах третього єврейського кладовища, меморіальну дошку "Пінскер", що в центрі міста та пам"ятник жертвам Голокосту, — розповідає прес-секретар єврейської общини в Одесі Баліслав Капулкін, 38 років. — Окрім свастики, вандали лишили і надписи "С празником Холокоста". Очі людям на пам"ятниках позафарбовували.

Капулкін каже, що монументи та могили на кладовищі не пошкоджені. Усі надписи, за його словами, нанесені дуже рівно, наче під трафарет. Охоронці підозрюють групу панків, які постійно збираються біля автовокзалу.

Площа третього єврейського кладовища — 750 га. Воно обнесене кам"яною огорожею. На ніч відв"язують трьох собак. Ховають тут лише євреїв.

— Пам"ятники розмалювали в доволі темному місці. Напарник, який тоді був на зміні, каже, що нічого підозрілого вночі не було. Від нашої будки туди метрів із 800. Навіть собаки нічого не почули, — розповідає один з охоронців.

Торік в Одесі був подібний випадок вандалізму. Тоді в ніч на 19 квітня (день народження Адольфа Гітлера. — "ГПУ") осквернили могили в Прохоровському сквирі "Дорога смерті". Лишили надпис: "6 милионов — слова лжы". Вандалів не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі осквернили єврейське кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі