вівторок, 14 лютого 2017 07:50

"В історії немає жодного прикладу, коли б країна в стані війни годувала свого ворога"

Автор: ФОТО З САЙТА www.blogspot.сom
  Микола Ворошнов зачитує звернення бійців 16-го мотопіхотного батальйону до президента України Петра Порошенка й уряду. Того ж дня всіх крім Ворошнова відкликали з відпусток і відправили в зону АТО
Микола Ворошнов зачитує звернення бійців 16-го мотопіхотного батальйону до президента України Петра Порошенка й уряду. Того ж дня всіх крім Ворошнова відкликали з відпусток і відправили в зону АТО

— Коли побачили, як побратимів, з якими ділили чашку чаю чи банку тушонки, поліція побила кийками, не могли залишатися в стороні. Приїхали підтримати їх морально, — говорить кулеметник 31-річний Микола Ворошнов. — Тут по 20–30 ешелонів щодня відбувають на окуповані території. Там наші вороги. Повертають нам усе кулями.

9 лютого бійці 16-го батальйону 58-ї бригади ЗСУ опублікували відеозвернення до президента Петра Порошенка й уряду. Закликали зупинити торгівлю та фінансові відносини з окупованим Донбасом, припинити контрабанду. Записали звернення під час відпустки в Бахмуті на Донеччині. Там — пост добровольців, які блокують залізницю.

"Наші родичі та близькі розуміють проблему, — каже Ворошнов у присутності кількох десятків бійців. — Готові прийняти тимчасові труднощі у зв'язку з відсутністю енергоносіїв із Донбасу. Пам'ять і честь воїнів, які поклали здоров'я та життя на цій війні, дорожчі за це. Розуміємо, що на окупованих територіях живуть багато громадян, які люблять і підтримують Україну. Просимо поставитися з розумінням. В історії немає жодного прикладу, коли б країна в ­стані війни годувала свого ­ворога".

Того ж дня керівництво відкликало бійців із відпусток. Із них сформували тактичну групу й відправили в зону АТО на бойове завдання.

— У частині піднявся переполох, — розповідає волонтер 40-річний Юрій Бутусов. — Начальство видає все за непорозуміння. Контррозвідка провела бесіди. Триває службове розслідування. Командир 16-го мотопіхотного батальйону Олег Громадський пішов на лікарняний.

У місці дислокації залишили Миколу Ворошнова. Він — переможець телешоу "Зважені і щасливі", тренер-хокеїст. Працював у Канаді. Після Майдану пішов добровольцем у батальйон "Донбас".

— Мене залишили для проведення "Богатирських ігор" серед батальйонів 58-ї бригади, — каже Ворошнов. — Місяць тому виступив ініціатором дійства. 25 лютого маю провести шикарне свято в Глухові (на Сумщині. — ГПУ), а з 26 лютого буду з хлопцями в АТО.

Зараз ви читаєте новину «"В історії немає жодного прикладу, коли б країна в стані війни годувала свого ворога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі