четвер, 21 квітня 2011 02:45

В інститут підклали муляж вибухового пристрою

В обід 19 квітня у холі Інституту судово-медичної експертизи на столичній вул. Дорогожицька викладачі переказують одне одному новину про вибухівку.

— Здесь была тротиловая шашка на 300 грамм и еще плюс в подвале нашли две штуки, — каже викладачка. Називатися відмовляється. — То, что было в подвале, вывезли. А эту, — показує рукою в бік банкомата на вході, — взорвали. Потому что невозможно было разминировать. Наверное, хотели взорвать банкомат.

У 8-поверхівці на вул. Дорогожицька, 32 є Інститут судово-медичної експертизи та Медична академія післядипломної освіти. Поряд на вул. Оранжерейній — центральний київський морг.

Схожий на вибухівку предмет побачила вахтерка 59-річна Віра Орлова. Вона заступає на зміну о 8.00.

— Воно лежало між вхідними дверима і банкоматом. Я якраз заходила в інститут, і воно мені впало в око. Коробка, в ній кирпич, обмотаний ізолєнтой, — розказує Віра Павлівна. — Я його ногою штовхнула, звідти показалися проводи. Злякалася, подзвонила інженеру і проректору.

Фойє інституту оточили працівники слідчо-оперативної групи та вибухотехніки. Викладачів і студентів — близько 600 осіб — вивели з приміщення.

— Ліфтами заборонили користуватися, — пише на форумі очевидець. — Всі бігли вниз сходами, почалася паніка. Сказали, будівля може злетіти у повітря. Біля центрального входу зібралися чоловік 200–300. Район Бабиного Яру був оцеплений міліцією, припарковані машини евакуювали.

— Після вибуху у мінському метро наші правоохоронці в повній бойовій готовності, — запевняє Володимир Дмитренко зі столичної міліції. — Оглянули підозрілий предмет і вирішили евакуювати людей. Частково обмежили рух на вулиці. Предмет вивезли, робот його розібрав. Елементи пристрою досліджують експерти. Але вибухової речовини там не було. Загрози він не мав. Це — муляж.

Предмет могли підкласти вночі, припускає вахтерка. Після від'їзду міліції на вхідних дверях Інституту встановили нові замки.

За останній тиждень вибухові пристрої у Києві шукали тричі. У вівторок повідомили про замінування на Ленінградській площі. Там зносили незаконно встановлені торгові точки. Минулої п'ятниці черговий міліціонер зі станції метро Університет побачив підозрілий пакет, з якого виглядали дроти. Годину там не зупинялися потяги.

Зараз ви читаєте новину «В інститут підклали муляж вибухового пристрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі