четвер, 30 грудня 2021 05:15

В "Дії" можна отримати субсидію

Із 30 листопада почала працювати послуга оформлення та перерахунку пенсії через "Дію". Треба заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку.

1 грудня в застосунку "Дія" в тестовому режимі запрацювало декларування місця проживання.

З'явилася можливість зміни приписки до військкомату. Щоб стати на облік, не обов'язково відвідувати заклад. Можна заповнити електронну заяву в "Дії" та зазначити свій номер у Єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних.

Для оформлення субсидії достатньо подати заяву та залишити цифровий підпис. Копії документів відправляти не потрібно.

Електронним підписом "Дія ID" у смартфоні можна підписувати документи онлайн, отримувати адміністративні та фінансові послуги. Також — довідку про свій трудовий і страховий стаж для прийняття на роботу або оформлення пенсії.

З'явилася також реєстрація фізичної особи-підприємця в "Дії". Внесення необхідних даних у реєстр — автоматичне. Запустили послуги зі сплати єдиного соціального внеску для ФОП І-ІІІ груп та подачі податкової декларації.

З травня в "Дії" можна створити статичний спеціальний код, який дозволить прискорити передачу документів онлайн. Також можна побачити історію їхнього пересилання.

Створили нові послуги в будівельній сфері. Можна отримати декларацію про готовність об'єкта до експлуатації, дозвіл на виконання робіт, будівельний паспорт земельної ділянки та сертифікат про прийняття об'єкта в експлуатацію.

Водії тепер мають можливість оформлювати послугу отримання й заміни посвідчення в "Дії". Їм також надходить інформація про штрафи.

Доступною стала онлайн-реєстрація прав на нерухомість через портал "Дія". Можна оформити місце проживання в квартирі після того, як її внесуть у реєстр. Внутрішньо переміщені особи можуть подати заяву про намір отримати пільгову іпотеку і взяти кредит на 20 років під 3% річних.

У додатку "Дія" та на порталі "Взаємодія" можна реєструвати, переглядати та підтримувати електронні петиції.

Наприкінці року зареєстрованим у "Дії" людям, які зробили два щеплення від коронавірусу, видали 1 тис. грн компенсації. Гроші можна витратити на придбання книжок, квитків у кіно і театр або абонементів у спортзал. Також на залізничні та авіаквитки в межах України.

Торік запровадили послугу для батьків немовлят "єМалятко". Для реєстрації новонародженої дитини слід подати заяву онлайн і отримати до дев'яти державних послуг.

З 1 жовтня всі заклади охорони здоров'я видають електронні лікарняні. До єдиної інформаційної медичної системи підключили до 3 тис. українських лікарень, оформили майже мільйон електронних медичних висновків. Записатися до лікаря й на вакцинацію можна через сайт "Хелсі.мі".

Зараз ви читаєте новину «В "Дії" можна отримати субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі