пʼятниця, 01 листопада 2019 00:25

В Азовському морі затримали рибалок

Берегова охорона Росії почала зупиняти судна українських рибалок неподалік острова Бірючий та за 5 км від берега Арабатської Стрілки на Херсонщині.

Співробітники Федеральної служби безпеки розпитують про участь рибалок в Антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Переслідують рибальські судна на швидкісних патрульних катерах "Мангуст".

— Ці води є суто внутрішніми, максимально віддаленими від берегів Росії. З юридичної точки зору, це так само, як "ефесбешникам" перевіряти українських рибалок на ставку під Він­ницею, — каже Борис Бабін, 38 років, колишній представник президента у Криму. — Росіяни викривають імпотенцію наших прикордонників та наявні злочинні корупційні змови, які віддали панування над ­усією акваторією Азова їм.

29 жовтня стало відомо, що Державне агентство рибного господарства готується до підписання нового протоколу про рибальство із РФ в акваторії Азовського моря.

Між країнами 1993 року була підписана угода, що регулює вилов риби в Азовському морі. Відповідно до неї, прикордонні відомства обох країн мають контролювати процеси вилову і доглядати судна рибалок у будь-якій точці моря.

Зараз ви читаєте новину «В Азовському морі затримали рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі