вівторок, 18 грудня 2007 07:15

В армії відмінили наряди на кухні - їжу для солдатів готують кухарі

ВІД учора в усіх військових частинах України відмінили наряди на кухні. Тепер їжу для солдатів готують кухарі.

— Щодня на кухню заступали близько двох тисяч солдатів. Це приблизно 20 рот, — говорить міністр оборони України Анатолій Гриценко. — Замість того, аби стріляти на полігоні, вони чистили картоплю, мили посуд, прибирали в їдальнях.

Вперше на нову систему харчування в армії почали переходити торік. Поступово  запроваджували в усіх військових частинах України.

— Солдати зраділи, — каже Ігор Халявінський із прес-служби Міноборони. — Коли служив в армії, після наряду на кухні мусив розвантажувати машину із м"ясом. Хоча повинен був спочивати. Але поки її розвантажили, то на відпочинок залишалося всього 15 хвилин.

Солдатські обіди не поменшали. Як і раніше, коштують 15–20 грн.

— Якщо колись були одна каша, суп і салат, то тепер готують по кілька видів салатів, супів або борщів. І так само каші, — зауважує Халявінський.

Останньою на нову систему харчування перейшла військова частина сухопутних військ на Одещині.

Цієї осені в українській армії уже відмінили онучі. Тепер кожен солдат осіннього призову отримав по 12 пар бавовняних шкарпеток і 4 пари напівшерстяних. Також їм видали нові берци. Від попередніх вони легші на 400 г.

Зараз ви читаєте новину «В армії відмінили наряди на кухні - їжу для солдатів готують кухарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі