ВІД учора в усіх військових частинах України відмінили наряди на кухні. Тепер їжу для солдатів готують кухарі.
— Щодня на кухню заступали близько двох тисяч солдатів. Це приблизно 20 рот, — говорить міністр оборони України Анатолій Гриценко. — Замість того, аби стріляти на полігоні, вони чистили картоплю, мили посуд, прибирали в їдальнях.
Вперше на нову систему харчування в армії почали переходити торік. Поступово запроваджували в усіх військових частинах України.
— Солдати зраділи, — каже Ігор Халявінський із прес-служби Міноборони. — Коли служив в армії, після наряду на кухні мусив розвантажувати машину із м"ясом. Хоча повинен був спочивати. Але поки її розвантажили, то на відпочинок залишалося всього 15 хвилин.
Солдатські обіди не поменшали. Як і раніше, коштують 15–20 грн.
— Якщо колись були одна каша, суп і салат, то тепер готують по кілька видів салатів, супів або борщів. І так само каші, — зауважує Халявінський.
Останньою на нову систему харчування перейшла військова частина сухопутних військ на Одещині.
Цієї осені в українській армії уже відмінили онучі. Тепер кожен солдат осіннього призову отримав по 12 пар бавовняних шкарпеток і 4 пари напівшерстяних. Також їм видали нові берци. Від попередніх вони легші на 400 г.
Коментарі