четвер, 21 серпня 2008 07:10

В Алушті м"ясо вимочують у формаліні

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

У кримському місті Алушта правоохоронці виявили підпільний цех. М"ясо для приготування шаурми його працівники вимочували у формаліні. Він запобігає розкладанню і сприяє довгому зберіганню. Потім продукцію доставляли до торговельних точок міста з виробництва та продажу шаурми.

— Він працював без документів і санітарних норм, — розповідають в Алуштинській санепідемстанції. — Коли ми туди приїхали, робітники поводилися спокійно. Казали, хазяїн в усьому розбереться й усе вирішить. Збоку стояли пляшки з формаліном. Після експертизи м"яса з"ясували, що воно було в цій речовині.

Формалін використовують при бальзамуванні організмів. Речовина є токсичною. Вона негативно впливає на репродуктивні органи, дихальні шляхи, очі, шкіру, центральну нервову систему.

Прокуратура порушила кримінальну справу за недотримання санітарно-епідеміологічних норм. Але цех продовжує працювати, м"ясо постачають до торговельних точок.

— Ми звернулися до міліції, щоб нам виділили декілька правоохоронців допомогти все це зупинити, — каже секретар інспекції із впорядкування міста Сергій Данилін. — Але міліція не відреагувала. Тому що нікому це не потрібно.

В Алушті є три зареєстровані офіційні точки з виробництва та продажу шаурми.

— Решта працюють нелегально, — додає Данилін. — Але зусилля влади закрити ці точки виявляються марними. Цей бізнес курують певні структури.

У міськраді "ГПУ" пояснили, що припиняти роботу таких цехів — завдання правоохоронних органів. На запитання, чому в місті закривають очі на стихійну торгівлю шаурмою, сказали: цю проблему вирішують. Закривають одну точку — за день відкривають її в іншому місці.

Секретар інспекції каже, що в місті отруюються шаурмою, креветками.

— Алушта перетворилася на базар, — говорить. — А набережна — це засилля зла та незаконної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «В Алушті м"ясо вимочують у формаліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі