четвер, 13 вересня 2007 07:15

В аеропорту "Бориспіль" дозволили курити

Із понеділка в київському аеропорту "Бориспіль" можна палити. Для цього від зони митного контролю і до виходу на посадку встановили 14 станцій очищення повітря.

— Тепер курці можуть курити, а некурцям це не заважатиме, — пояснює Едвард Тума, віце-президент компанії "JTI", яка встановлювала станції для куріння.

Усі станції сріблястого кольору. Фільтри, які забирають тютюновий дим, закріплені у верхній частині. Дим поглинається ще до того, як розходиться по приміщенню. Після очищення він стає звичайним повітрям.

Закон про заборону паління в громадських місцях вступив у дію з 1 липня минулого року. За ним мають бути спеціальні місця для паління. Однак на території "Борисполя" таких місць дуже мало. До встановлення станцій курити дозволяли лише в кімнатах відпочинку для VIP-пасажирів та в одному з барів у залі очікування. Через це людям інколи доводилося курити прямо в залі.

Станції для паління компанія "JTI" вперше встановила шість років тому в аеропорту Цюріха, що в Швейцарії. Пізніше їх запровадили в аеропортах Мадрида (Іспанія), Афін (Греція), Франкфурта (Німеччина), Дубаї (Об"єднані Арабські Емірати) та Москви.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту "Бориспіль" дозволили курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі