четвер, 30 грудня 2010 08:30

"Усі бачать, що в тебе є гроші"

Перший банкомат в Україні встановили 1996 року. Тоді пластиковими картками користувалися люди, які часто виїжджали за кордон. З 2001-го масово почали видавати зарплатні картки. Банкомати з'явилися не тільки в банках, а й у великих магазинах, державних установах.

— Коли всі писали заяви, щоб видавали зарплату на карточку, я не писала. Хотіла в бухгалтерії получать. А вони тоді щось переіграли, і всім поголовно карточки видали. Не довіряю я тому банкомату. Скільки разів у дівчат карточку зажовував. І страшно гроші нести. Всі ж бачать, що в тебе вони є, — каже вінничанка 43-річна Валентина Міхалишина. — Я гроші в банку получаю, з паспортом. Так надьожнєй. Забираю зразу всі. Бо хто їх знає, як потім буде. А раптом грошей не стане, чи ще щось?

Банкомати є у всіх містах і селищах. У селах немає.

Наприкінці 2010-го через банкомат можна отримати зарплату, оплатити кредит, комунальні послуги, поповнити рахунок мобільного. Пластиковими картками розраховуються у супермаркетах, роблять покупки через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «"Усі бачать, що в тебе є гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі