вівторок, 03 лютого 2009 18:05

Юрія Батюка рятували півгодини

У середу 22-річний Юрій Батюк із містечка Олевськ на Житомирщині їхав на велосипеді додому. Аби не їхати пішохідним мостом, вирішив скоротити дорогу й попрямував через річку Уборть.

Плюсова температура трималася кілька днів, і лід почав танути. Тому посеред річки Батюк провалився з велосипедом у воду.

— Юрій розповідав, що пробув у воді хвилин 10. Повз нього, метрів за 15, пройшло майже сотня людей. Дехто показував пальцем на чоловіка, але допомагати ніхто не кинувся. Лише одна людина подзвонила з мобільного і викликала рятувальників, — розповідає Сергій Уланов із обласного управління МНС.

Еменесники приїхали за 7 хв. За той час у рятувальну службу більше ніхто не дзвонив. Юрія Батюка витягували з води ще хвилин 15.

— Рятували, як у фільмі: рятувальника прив"язали кількома мотузками, з берега його тримало троє чоловіків. До хлопця він повз по льоду, подав драбину. Той схватився, але лід раптом провалюється вже під ними двома. Рятувальники з берега починають швидко тягнути. Короче, їх тягнули, і десь три метри ще під ними ламався лід. Уже ближче до берега він став міцнішим, — згадує Сергій Уланов.

Річка Уборть тече через центр Олевська, пішохідний міст розташований за 20 м від місця, де сталася пригода. Там річка має 10 м завширшки. З берега чоловіка забрала "швидка".

Зараз ви читаєте новину «Юрія Батюка рятували півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі