вівторок, 28 липня 2009 07:54

Університет Шевченка не справляється з пільговиками

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Випускниця Аліна Поліщук із Києва подала документи на спеціальність "Реклама і зв"язки з громадськістю" до Інституту журналістики при університеті ім. Шевченка. І хоча вона набрала на тестуванні 374 бали із 400 можливих, студенткою не стане. Бо державних місць лише 15, й усі дістануться пільговикам.

— Я два роки жила за кордоном, — розповідає Аліна. — Шкодую, що не вступала раніше. Тоді не було так багато пільговиків, як зараз. Є люди, що справді потребують вступу на бюджет, а є ті, що купили довідку.

На 2009–2010 навчальний рік університет Шевченка отримав 2481 місце держзамовлення, а заяв "на бюджет" подано 23 774. На деяких спеціальностях місць держзамовлення навіть менше, ніж осіб, які претендують на позаконкурсне зарахування, не кажучи про інших абітурієнтів.

— В Інституті міжнародних відносин 150 бюджетних місць. 133 закриваються пільговиками, а решту зайняли переможці шкільних олімпіад, діти-сироти, діти-інваліди. Виникла колізія, коли абітурієнт має при вступі 400 балів із 400 можливих і не проходить до вузу, оскільки всі місця зайняті пільговиками, які мають приблизно 250 балів, — каже відповідальний секретар приймальної комісії Григорій Семенюк, 61 рік.

В університеті вирішили проводити внутрішній конкурс серед пільговиків і просити Міністерство освіти виділити додаткові місця для абітурієнтів, що мають високий бал із зовнішнього оцінювання.

Зараз ви читаєте новину «Університет Шевченка не справляється з пільговиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі