середа, 09 липня 2008 07:05

Юнацьку бібліотеку підпалили вночі

Автор: фото: Віталій ЛИТВИН
  Завгосп юнацької бібліотеки Чернігова Ірина Андрійко подає скло, яке робітники мають вставити замість побитих вікон. Пожежа виникла після півночі. Книгосховище підпалили
Завгосп юнацької бібліотеки Чернігова Ірина Андрійко подає скло, яке робітники мають вставити замість побитих вікон. Пожежа виникла після півночі. Книгосховище підпалили

3 липня в чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва спрацювала сигналізація. Сталося це о 00.20. На місце прибули міліціонери. Вони побачили розбите вікно, з якого валив дим. Пожежні загасили вогонь за 15 хв. Обгоріли три столи, книжки, закоптилося приміщення читацького абонементу. Експерти знайшли сліди запальної рідини. Єдина версія пожежі — підпал.

— Бібліотека зачинена, у нас була пожежа, — зупиняє на порозі завгосп Ірина Андрійко, 41 рік. Її руки вимазані сажею.

У приміщенні з десяток працівниць у синіх халатах відмивають підлогу, витирають кіптяву на підвіконнях та полицях.

— Бібліотека розташована близько до дороги, біля міського парку відпочинку та стадіону. Тож після кожної великої гулянки в нас биті шибки. Але підпалюють уперше, — розповідає директор закладу 41-річна Марина Латамарчук.

Завгосп додає, що згоріла її документація, електрична й телефонна розетки. За день до пожежі з кімнати винесли комп"ютер. Він стояв там, доки фарбували підлогу в іншому приміщенні.

Працівники бібліотеки припускають, що комусь знадобилася будівля. Люди зі зв"язками не раз намагалися прибрати її до рук.

Юнацька бібліотека розташована у колишньому музеї збирача старожитностей Василя Тарновського. Будинок у готичному стилі є пам"яткою архітектури початку ХХ ст.

Зараз ви читаєте новину «Юнацьку бібліотеку підпалили вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі