Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2007 07:03

Юлю Сукач убило струмом перед весіллям

МИНУЛОЇ неділі в селі Богодухівка Чорнобаївського району Черкащини ховали 20-річну Юлю Сукач.

— Юля вдома фарбувала підшивку даху. Вона стояла на металевій драбині. Та раптом посунулася й наткнулася на газову трубу, яка виявилася під напругою. Труби торкався дріт електромережі, протягнутий від хати до літньої кухні. Можливо, через зношеність в якомусь місці він оголився, — розповідає 40-річний Костянтин Проценко з управління МНС області.

Дівчину смертельно вразило струмом. Нещодавно Сукач закінчила Черкаський медичний коледж і отримала диплом лаборанта. Збиралася вийти заміж. Із 22-річним Миколою Волошиним вона жила в Черкасах.

На вихідні Юля приїхала в Богодухівку до матері, 42-річної Людмили. Того дня подвір"я та будинок почали готували до весілля. Доки донька фарбувала, мати їй допомагала, подавала щось, забирала. Дівчина все зробила та спустилася донизу. Мати пішла до кухні. Юля побачила, що забула на драбині щітку, й піднялася її забрати.

— Я забігла у двір до Люди, а вона стоїть на колінах, плаче. Каже, Юлю, мабуть, током ударило. Дивлюся, а та висить на драбині, вся синя. На землі лежать її тапки та хустка, — плаче сусідка 55-річна Віра Квітка.

Дівчину відвезли до реанімаційного відділення райлікарні. Однак медики нічим не могли допомогти.

— На похоронах Юля лежала в білій труні, як фея. Весільне вбрання купив наречений. Про те плаття і фату вона так мріяла, — згадує Квітка. — Коля всю ніч біля неї просидів, тримав за руку.

До цвинтаря Сукач несли однокласники. Поховали її поряд із батьком.

Віра Квітка згадує, як напередодні її доньці Олені наснився сон про Юлю.

— Ніби сидить вона на лавці біля двору. Їде листоноша. Замість газет везе обручки з дроту. Юля взяла одну й одягла на палець? Ще недавно вона мені розповідала, яке хоче плаття на весілля й фату таку, щоб розвівалася, — схлипує односельчанка.

За п"ять років у родині Сукачів було п"ять смертей.

Зараз ви читаєте новину «Юлю Сукач убило струмом перед весіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути