вівторок, 27 лютого 2007 17:52

Українського пілота засудили в Норвегії за випивку

Командира екіпажу транспортного літака Ан-22 українських "Авіаліній Антонова" норвезький суд засудив до п"яти місяців ув"язнення. Пілота запідозрили у вживанні алкоголю перед рейсом. Його ім"я та прізвище не розголошують.

— Командира затримали за порушення правил техніки безпеки. Питання, чи вживав він спиртне — я не коментую, — каже віце-консул посольства України в Норвегії Віталій Мошківський, 26 років. — Відбуватиме покарання у в"язниці за містом Берген.

Мошківський додає, що на умови утримання командир не скаржився. Він може спілкуватися по телефону з рідними, отримувати листи та передачі. До вироку суду українець уже відсидів півтора місяця. Цей термін йому врахували.

Екіпаж літака Ан-22 мав вилетіти із норвезького міста Берген до столиці Азербайджану Баку 8 січня цього року. Після проходження контролю 7 із 16 членів екіпажу затримали. Їх запідозрили у вживанні спиртного перед вильотом. Того ж дня чотирьох звільнили, один із них заплатив $1,5 тисячі штрафу. 1 лютого відпустили решту затриманих.

Зараз ви читаєте новину «Українського пілота засудили в Норвегії за випивку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі