пʼятниця, 17 грудня 2010 08:15

Українські школи отримуватимуть міжнародну акредитацію

  Дональд Петрі
Дональд Петрі

13 грудня Міжнародна рада з акредитації підписала меморандум із Гільдією лідерів освіти України про початок акредитаційного процесу у школах. Випускники та вчителі такого закладу матимуть переваги під час вступу до вузу та влаштуванні на роботу, як удома так і за кордоном. Першим в Україні зараз проходить процедуру міжнародної акредитації київський ліцей "Гранд".

Про деталі акредитації розповідає Дональд Петрі, голова міжнародної ради з акредитації приватних шкіл та вузів.

На яких умовах триває процес отримання міжнародної акредитації?

— Процедура проста. Спочатку потрібно зробити запит для подання заявки на акредитацію. Представник асоціації повинен перевірити рівень школи. Потім усі вчителі мають ознайомитися з міжнародними стандартами викладання. Наступним етапом є розробка плану розвитку школи на три-п'ять років і подання його в орган акредитації в країні. І на завершення інтернаціональна група спеціалістів перевіряє процес підтримки плану.

На який період надають акредитацію?

— Щороку навчальний заклад подає звіт про досягнення за рік. А кожні п'ять років акредитація переглядається.

Скільки коштує міжнародна акредитація?

— За подання заявки треба буде заплатити 350 доларів. Щороку акредитована школа повинна сплачувати 2 тисячі доларів і плюс 20–30 на загальні витрати. Досвід США показує, що держава не може забезпечити стовідсоткове фінансування навчальних закладів. Тому найкращим варіантом для шкіл є залучення приватних інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Українські школи отримуватимуть міжнародну акредитацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі