субота, 12 січня 2008 07:09

Українські діти починають пити в 11 років

Торік у 40 країнах Європи Всесвітня організація охорони здоров"я провела опитування серед школярів про здоров"я та тенденції їх поведінки. В Україні цим займався Інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка.

— Найактуальніші проблеми українських школярів виникають через образи у школі та відсутність нормальних відносин між учнями та вчителями. Що ж до стосунків батьки–діти, то, як і раніше, мама є ближчою до дитини, — розповідає керівник проекту Ольга Балакірєва. — Українські школярі вживають алкоголь, наркотики та курять у середньому з 11 років. Раніше це починали робили на рік-два пізніше.

Усього опитали 6,5 тис. учнів шостих, восьмих та 10-х класів із 335 міських та сільських шкіл.

— Більшість хлопців уперше пробують курити та пити в 11 років, а вживати наркотики — у 14. Дівчата першу цигарку викурюють у 14 років, а першу чарку випивають у 11 і раніше, — продовжує Ольга Балакірєва.

Основними причинами є реклама алкоголю та тютюну.

— Дитина дивиться її й хоче спробувати, бо це як крок у доросле життя. А кожен підліток хоче подорослішати якнайшвидше, — впевнена Балакірєва.

Уперше таке опитування в Європі проводили 2002 року. Тоді Україна лідирувала за показником комп"ютерної неоснащеності. У червні оприлюднять дані порівняння результатів дослідження в Україні та європейських країнах.

Зараз ви читаєте новину «Українські діти починають пити в 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі