вівторок, 22 травня 2007 07:08

Українське судно затримали у Грузії

Грузинська берегова охорона в акваторії міста Поті минулої середи затримала українське суховантажне судно "Пінгвін". Воно незаконно перетнуло кордон.

— На борту було 7 членів екіпажу. Всі — українці. Їх допитують, — розповідає заступник начальника прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, 42 роки. — Наше консульство в Грузії зустрічалося із затриманими. Вони ні на що не скаржилися.

Судно перебувало в територіальних водах Абхазії. Своїм "вторгненням" начебто порушило указ президента Грузії "Про тимчасове припинення судноплавства в порти Абхазії".

"Пінгвін" приписаний у Херсонському морському торговельному порту. Офіційно він належить херсонському ЗАТ "Професіонал". Його довжина 40 м. Подібними суднами часто перевозять банани та цитрусові.

— Власник уже вилетів до Грузії. Можливо, внесе якусь заставу, — каже Кирилич. — Якщо українців визнають винними, то за грузинськими законами їм загрожує від 4 до 5 років тюрми.

За два роки дії вищезгаданого указу в Грузії берегова охорона затримала 23 судна.

Зараз ви читаєте новину «Українське судно затримали у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі