середа, 12 вересня 2007 07:05

Українки виграли "Золотого слона"

П"ятеро дівчат-акробаток "Ляльки" із "Цирку Кобзова" вибороли "Золотого слона" на шостому Міжнародному молодіжному фестивалі-конкурсі циркового мистецтва. Він проходив 6–9 вересня в Москві.

— Специфіка наших акробаток — різні трюки на землі. Наприклад, вони стають одна на одну, а потім зістрибують із різними поворотами, — каже Вадим Гребенюк, 38 років, із "Цирку Кобзова".

Цього року на конкурс надіслали п"ятсот заявок — із Франції, Німеччини, Китаю, Монголії, Канади, Мексики, Швейцарії, Ізраїлю, Аргентини, України. Вік учасників обмежений — до 25 років. Журі обрало 26 найкращих номерів.

"Золотого слона" "Ляльки" розділили з клоунською групою "Руш ма руш" із Росії та еквілібристами з Китаю. "Срібного слона" завоювали акробати з Франції та Іспанії, а також російські гімнасти на ременях. "Бронзовий слон" дістався жонглерам і артистам на трапеції з Росії, а також еквілібристам із Монголії.

— Номери оцінювали директори цирків Угорщини, Італії, Франції, США, Китаю. Від України був президент "Цирку Кобзов" Микола Кобзов. — розповідає Вадим Гребенюк.

Зараз ви читаєте новину «Українки виграли "Золотого слона" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі