четвер, 10 квітня 2008 07:01

Українка залишається в полоні піратів

Українка залишається в полоні піратів

Захоплена піратами французька яхта "Понан" нині стоїть на якорі поблизу південного узбережжя Сомалі неподалік селища Гаракад.

У Міністерстві закордонних справ України кажуть, що з"ясували: всі члени екіпажу живі й здорові. Терористичних намірів пірати не висували.

— Міністр закордонних справ Франції Бернард Кушнер сказав, що домовлятиметься з піратами доти, доки ті не звільнять яхту та екіпаж. Французи платитимуть будь-яку суму, яку назвуть пірати. Яхта застрахована, — кажуть в українському МЗС.

Трищоглову яхту "Понан" пірати захопили у п"ятницю поблизу Сомалі. На борту перебувають 32 члени екіпажу. Раніше йшлося, що серед них є 10 українців. Однак за уточненими даними МЗС, серед захоплених лише одна українка. Її даних не розголошують.

Напади піратів на узбережжі Сомалі трапляються щомісяця. Міжнародне бюро мореплавства рекомендує суднам не наближатися до узбережжя країни на відстань менше 400 км.

Зараз ви читаєте новину «Українка залишається в полоні піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі