вівторок, 06 серпня 2019 00:40

Українка увійшла в п'ятірку найкращих підприємниць

"Танцюю від радості та ділюся приємною новиною — ООН мене щойно внесли до топ-5 підприємниць року. Така в них є відзнака для жінок усього світу, які роблять його кращим своєю роботою. І українська дівчина в цьому рейтингу вперше", — пише киянка 33-річна Зоя ЛИТВИН у "Фейс­буку".

Стала однією з переможниць міжнародного конкурсу від ООН, у якому відзначають жінок, які втілюють у своїй роботі мету сталого розвитку.

Зоя Литвин заснувала столичну Новопечерську школу та медіа-проект "Освіторія".

"За словами організаторів, мене відзначають за досягнення таких глобальних цілей ООН: якісна освіта, запобігання соціальній нерівності та партнерство задля досягнення цих важливих цілей", — додає.

Зоя Литвин народилася в Києві. У Києво-Могилянській академії вивчала економіку й журналістику. Працювала моделлю. Одружена з бізнесменом, колишнім народним депутатом від Партії регіонів 52-річним Василем Хмельницьким. Виховують 8-річного Івана. Чоловік посідає 36-те місце в сотні найбагатших українців, за рейтингом видання "Новое время".

Після одруження Литвин працювала у відділі маркетингу будівельної компанії чоловіка. Тоді зацікавилася управлянням освітніх закладів. 2014-го з партнерами відкрила Новопечерську приватну школу. Рік навчання там коштує $8 тис. — 200 тис. грн. До неї ходять діти столичних політиків і знаменитостей. До створення навчальної програми долучали канадських педагогів. Також Зоя Литвин є куратором соціальних проектів, що допомагають дітям-сиротам з інтернатів здобувати професійно-технічну освіту.

Зараз ви читаєте новину «Українка увійшла в п'ятірку найкращих підприємниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі