середа, 27 серпня 2008 07:04

Українець намагався переплисти Керченську протоку

Автор: малюнок: Володиимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У понеділок увечері російські та українські прикордонники затримали 20-річного громадянина України, який спробував переплисти Керченську протоку.

Чоловік намагався повернутися на батьківщину з Краснодарського краю. Такий спосіб українець обрав тому, що не мав паспорта. На території РФ він жив нелегально.

Відстань між Україною та Росією в Керченській протоці сягає 4 км. Доки чоловіка затримали, він проплив 2 км.

У Керченській прикордонній заставі "ГПУ" пояснили, що непомітно перетнути протоку майже неможливо. З одного боку чергують російські прикордонники, а з другого — українські. Тим паче є різні технічні засоби, які допомагають виявити порушника.

— Деталі справи щодо цього порушника кордону зараз у російської сторони. Вона його допитувала, — зазначають на заставі. — Його тільки доставили до нас, але поки що жодної інформації щодо інциденту не можемо надати. З"ясовуємо обставини.

Рішення щодо чоловіка ухвалюватимуть за українськими законами. За порушення перетину державного кордону йому загрожує штраф або позбавлення волі на незначний термін.

Зараз ви читаєте новину «Українець намагався переплисти Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі