четвер, 18 грудня 2008 17:48

Українців закликають сигналити три хвилини

На 12.00 понеділка, 22 грудня, журналіст Юрій Романенко закликає українців натиснути на клаксони своїх автівок. І не відпускати їх три хвилини.

Він закликає людей зробити попереджувальну акцію, на знак незгоди із діями влади під час економічної кризи. Правителі довели українців до тієї межі, за якою починається масове зубожіння, вважає Романенко.

"Мільйони українців із жахом дочікуються нового курсу долара на міжбанку, чергової виплати кредиту за квартиру й машину. Так помирає в кредитних муках українська мрія, що кожен, хто вміє й може працювати, здатний жити у своїй квартирі, їздити на своїй машині та проводити відпустку й Новий рік у Туреччині й Карпатах", — пише він у "Маніфесті середнього класу", який днями надрукували в Інтернеті. Правителі ведуть народ у прірву, "а ми покірно йдемо слід за ними, як стадо баранів", продовжує автор. У Києві більше мільйона автівок. "Якщо одночасно на сигнал натисне хоча б кожен десятий — рев почують по всьому місту. Якщо це зроблять в інших містах — почує вся країна", — стверджує він.

Маніфест обговорюють, сперечаються. "За формою, суттю й змістом це еквівалентно соціальному протесту — викиданню дитиною соски із візочка. Хто зверне увагу на істеричні сигнали здорових лобів? Від колективних істерик світові ціни на метал не підвищаться, а доларів у країні більше не стане", — так прокоментував заклик чоловік на сайті "АвтоУа".

"Із задоволенням підтримаю акцію. До середнього класу не відношуся, кредитів не брав. Але мені подобається бажання автора щось змінити. Сумно, бо щодня мене все більше перетворюють на бідняка", — пише Володимир Олександрович з обласного центру Миколаїв.

Зараз ви читаєте новину «Українців закликають сигналити три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі