вівторок, 08 травня 2007 07:05

Українці виграли Кубок Європи

Збірна України з пляжного футболу завоювала Кубок Європи. Змагання пройшли в іспанській Таррагоні.

У турнірі брали участь 8 команд. Переможця визначили за системою плей-офф. У чвертьфіналі українці перемогли італійців — 4:3, потім швейцарців — 5:4. Команді Віталія Шишова у фіналі протистояла збірна Франції, яку тренує колишній гравець "Манчестер Юнайтед" Ерік Кантона.

— Після перемоги Ерік підійшов до нашого тренера, привітав, потиснув руку, — розповідає виконавчий директор Асоціації пляжного футболу України Андрій Кунцевич, 25 років. — Фаворитами турніру ми не були. Кубок Європи — третій за значимістю турнір після чемпіонату світу та Європи. Щось на кшталт футбольного суперкубка, тільки кількість матчів різна. Грало вісім найсильніших збірних континенту. Ми туди потрапили, бо торік на чемпіонаті Європи у французькому Марселі стали п"ятими.

За словами Кунцевича, в Таррагоні виступали ті самі футболісти, що і в Марселі.

— Нових важко знайти, сезон ще не розпочався. Спонсорує нас Федерація футболу. Чи дадуть преміальні? Розмови не було, але на них розраховуємо, — зізнається співрозмовник.

28 червня збірна України стартує у відбірному турнірі чемпіонату Європи. Він відбудеться в грецьких Афінах. 12 команд змагатимуться за чотири путівки до фінального раунду, який запланований на 22–26 серпня в Марселі.

Матч у пляжному футболі триває 36 хв.: 3 тайми по 12 хв. кожний.

Зараз ви читаєте новину «Українці виграли Кубок Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі