четвер, 30 серпня 2007 07:08

Учителям доплатять за перепис учнів

30 тис. грн влада Кременчука, що на Полтавщині, планує виплатити вчителям, які проводять облік дітей та підлітків.

— Щороку в серпні-вересні місцеві ЖЕКи подають у навчальні заклади списки прописаних дітей та підлітків. У школах їх звіряють зі списками учнів. Потім учителі ходять до дітей, які не відвідують навчання в школі. Раніше робили це безкоштовно, — говорить начальник Кременчуцького міського управління освіти Геннадій Москалик, 31 рік.

— Це каторжна праця. Ходимо від двору до двору, кожну дитину перераховуємо, — говорить завуч школи N2 Людмила Кулій, 45 років. — Я раз вісім ходила за однією адресою, щоб сім"ю дома застати. Розпитуємо, може, десь на квартирі поселилася родина зі школярем. Потім беремо підтвердження зі школи, що дитина дійсно навчається.

Скільки отримає кожен учитель, ще невідомо. Усе залежить від кількості дітей, які проживають на підзвітній школі території, та людей, яких дирекція навчального закладу залучить до перепису.

У Полтавській області за облік учнів гроші отримають лише педагоги з Кременчука, де навчаються 22 тис. дітей. Решти міст нововведення не стосується.

Середня заробітна платня вчителя — 537–708 грн. 10–30% доплачують за вислугу років. 20–25 % — за класне керівництво. За перевірку зошитів отримують 10–20%, залежно від розміру посадового окладу.

Зараз ви читаєте новину «Учителям доплатять за перепис учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі